Vasile Miriuta si cadoul in avans…

Vasile Miriuță este noul antrenor al echipei Dinamo București. Antrenorul ardelean îl înlocuiește pe Cosmin Contra, devenit selecționerul echipei naționale de fotbal a României. Miriuță, care va împlini mâine, 19 septembrie, 49 de ani, va debuta pe banca noastră tehnică miercuri sau, cel tarziu, duminică!. Antrenorul a fost în cărți pentru preluarea echipei și la finalul sezonului regulat din ediția precedentă. Însă fără succes, pentru că până la urmă a fost preferat Cosmin Contra.

De data aceasta, tehnicianul născut la Baia Mare a avut câștig de cauză. Deloc de neglijat pentru noi ar fi faptul că tehnicianul nu și-a ascuns niciodată trecutul dinamovist. Nici măcar când îi manageria pe rivalii de la CFR Cluj. Dimpotrivă, antrenorul a declarat cu orice ocazie că visează să antreneze echipa pe care o simpatizează: Dinamo. Și de aceea, Vasile Miriuță pare, la prima vedere, omul potrivit să îi readucă pe roș-albi în lupta pentru titlul de campioană.

15 meciuri pentru Dinamo ca jucător

Ca jucător, băimăreanul putea evolua pe posturile de stopper sau mijlocaș defensiv. Pe aceste poziții, Miriuță a jucat la FC Maramureș, apoi în sezonul 1990-1991 la Dinamo (15 meciuri și un gol marcat). Cariera actualului dinamovist a continuat peste granițe la Gyor Raba, FC Bourges (divizia a doua franceză), Videoton, Energie Cottbus, MSV Duisburg și Honved Budapesta. Miriuță are strânse șapte prezențe în cupele europene, unde a înscris de trei ori. Apoi, nouă meciuri și un gol, reușit contra Spaniei, pentru selecționata de fotbal a Ungariei.

Câte vor fi ca antrenor?

Ca antrenor, Miriuță are o carieră internațională destul de palidă, desfășurată în Germania, la echipele Energie Cottbus, Energie Cottbus 2 și U 19, apoi la Gyor. În Romania, Miriuță a antrenat pe Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj, ASA Tîrgu Mureș și Concordia Chiajna. Iar de acum este antrenorul de care se leagă speranțele la titlu ale echipei noastre, Dinamo București. Dacă sunt adevărate zvonurile care spun că Miriuță reușește mereu să unească vestiarul, atunci și șansele noastre vor crește exponențial. Să-i urăm succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *